jueves, 30 de abril de 2009

UNA MÀ AMIGA.

Una de les tasques de l'educació són els "hàbits" i les "habilitats socials ". Aquesta última, l'estem treballant al nostre centre conjuntament els cicles d'infatil i el primer cicle de primària.
Aquesta activitat, "una mà amiga" és una de tantes que hem posat en pràctica amb els nostres alumnes, amb l'objectiu de desenvolupar l'hàbit de cooperació, ajuda i relació.
Es tracta de formar parelles. Cada xiquet/ta agafa la meitat d'una figura, que s'ha de completar amb la del company/a que tinga l'altra meitat, així anem formant les parelles.
Durant uns setmana les parelles s'asseuen junten, s'ajuden en el necessiten, i fan us de les normes de cortesia: gràcies, per favor...
El material que hem tilitzat són figures de revistes retallades per la meitat i plastificades, cartellets amb el nom dels alumnes de la classe i paper continuo on s'apega tot, i es penja en un lloc vissible de la classe.
Cada dia, a l'acabar les classes, en el lloc de l'assemblea, es comenta com anat la relacio entre ells, els problemes que hagen sorgit i es proposen solucions.
L'experiencia es molt possitiva, per que els xiquets/tes, estan relacionant-se tots entre ells, fan ús de les normes i a l'hora de les eixides extraescolars ells són capaços d'organitzar-se sols.

1 comentario:

VICTORIA dijo...

Hola, bona vesprada.
Una mà amiga em sembla molt bonic. Treballar l'amistat des de l'inici de la infància és molt important, perque els ajudarà quan siguen persones majors. Tot el que sembrem ara de positiu, es recollirà després.
Amb pàgines com estes aprenem cada dia a millorar la nostra tasca diària. És un plaer treballar amb gent com tu.