jueves, 15 de octubre de 2009

EL NOSTRE TREBALL A CLASSE.

   El curs passat teniem un llibre de la classe, on treballavem aquelles coses i incidències que els interessava als xiquets i xiquetes. En aquest curs, 5 anys, en tenim quatre. Són blocs de dibuix que els fem servir per a la tasca principal de la classe, allí ho fem tot.
    Un dels blocs l'anomenen  projectes. Ací treballem els projectes que fem al llarg de tot el curs.
    El segon blocs és el del vocabulari. Treballem el vocabulari: pensem, llegim, dibuixem i escrivim en els dos tipus de lletra (cursiva i majúscula) .
     El tercer bloc és el de les noticies i esperiments. Aquest l'hem fet servir la meitat per a les notícies i l'altre meitat per als expriments. Treballem una setmana la noticia i l'altra setmana fem un experiment.


   Hem forrat la tapa de paper periòdic amb el títol corresponent. Cada setmana, busquem una noticia del periòdic. Sobre aquest article treballem totes les possibilitats de lectoescriptura que ens permet: títol de la noticia, tema, lloc, persones ...etc.
    Per la part de darrere treballem els experiments. Fem l'experiment i després el dibuixen i seqüencialitzem.
    El quart bloc és el de plàstica. Treballem el pintors i tot el relacionat amb la part artística.

   Al treballar d'aquesta manera, no fem fotocòpies, tot ho fan els xiquets. Sense fer cap pregrafia, el xiquets i xiquetes escriuen perfectament en cursiva. Les mestres d'aquest nivell, estem molt satisfetes del resultat que ens està donant, ja que els-les nostres alumnes treballen en allò que els agrada. Per a ells és més significatiu. 

No hay comentarios: